Maritieme Kunst

Willem Johan Hoendervanger

Mijn naam is Willem Johan Hoendervanger (1980) en ik werk als internationaal maritiem kunstenaar. Als kunstenaar met als belangrijkste motief de scheepvaart, zal het u niet verbazen te lezen dat lange tijd in Vlissingen heb gewoond, gelegen aan de Westerschelde en de Noordzee. Wat mij inspireerde om maritieme kunst van te maken was altijd dichtbij. Op dit moment is mijn studio gevestigd in Doorwerth, Nederland. Deze omgeving is ideaal om in alle rust en met afstand tot mijn onderwerp mijn inspiratie om te zetten in schilderijen.

Visie op Maritieme Kunst

Mijn visie op maritieme kunst is het maken van portretten van schepen zodat ze bewaard blijven voor het nageslacht. Deze schilderijen moeten het oog van de toeschouwer prikkelen en een bepaald gevoel bij de kijker oproepen. Een stukje Nederlandse (en wereldwijde) scheepvaartgeschiedenis vastleggen in de vorm van maritieme kunst dat is mijn doel als maritiem kunstenaar. 

Traditie van het scheepsportret

Een scheepsportret – letterlijk een portret van een schip – is een eeuwenoude traditie die ik graag voortzet. Tradities zijn onlosmakelijk verbonden met de maritieme wereld en dus ook bij maritieme schilderijen. Een scheepsportret toont trots de schepen van de rederij waartoe ze behoren. Dit is een prachtige traditie die teruggaat tot de 17e eeuw. De rederijen en andere klanten waar ik voor werk houden samen met mij deze traditie in stand.

Maritieme Kunst Galerie

In mijn maritime galerie laat ik u enkele van mijn favoriete schilderijen zien die ik in de loop der jaren heb gemaakt. Bij elk schilderij staan detail afbeeldingen van het schilderij en een korte biografie van het schip. Voor moderne(re) schepen kunt u ook eens een kijkje nemen in mijn andere galerie: www.wjhoendervanger.nl Hier treft u ook andere schepen aan dan liners. Ik maak schilderijen van bijna alles wat vaart, passagiersschepen, vrachtschepen, zeilschepen, yachts, superyacht, veerboten en sleepboten. 

Werk in opdracht

Mijn opdrachtgevers zijn zeer divers, van jong tot oud, man of vrouw, van rederijen tot mensen die een relatie hebben met een bepaald schip. De schepen waarop ze hebben gevaren laten nooit hun gedachten los en hebben vaak een diepe indruk op hen achtergelaten, niet voor niets hebben ze het over ‘hun’ schip. Ik ben in staat om het gevoel dat een schip hen heeft gegeven – of nog steeds geeft – vast te leggen en de liefde ervoor vast te leggen in een kunstwerk. 

Maatwerk maritieme kunst

Als hedendaags maritiem kunstenaar werk ik samen met rederijen en liefhebbers om op maat gemaakte kunstwerken te creëren. Samen komen we tot een schilderij dat perfect aansluit bij de beleving van de klant. Naast technische aspecten is het belangrijk dat ook de rest van het schilderij tot de verbeelding spreekt. Dit kan vaak worden bereikt met de juiste combinatie van lucht, licht, kleur, diepte en vooral de zee. Elk schip – en dus ook elk schilderij – is anders en vertelt een ander verhaal.

Contact

Aarzel niet om contact met mij op te nemen, zodat we uw volgende unieke maritieme kunstwerk kunnen bespreken. Neem ook eens een kijkje op mijn recensie pagina om te zien wat klanten die u zijn voorgegaan over mij zeggen.